Huisregels

Huisregels

Femme-Vitaal is een kleinschalige sportschool gericht op fitness en gewichtsbeheersing voor vrouwen. Het heeft als doel de leden, jong of oud, een gezonde en bewuste levensstijl aan te meten in een plezierige, gezellige en sociale omgeving. Om dit te bereiken zijn er een aantal huisregels noodzakelijk.  

We zijn een sportschool voor vrouwen in een westerse samenleving, en zullen er zoveel mogelijk rekening mee houden dat er vrouwen zijn die het niet prettig vinden als er mannen in de zaal zijn. We bieden hiervoor echter geen garantie.

Femme-Vitaal is niet aansprakelijk voor jouw gezondheid. Bij deelname verklaar je jezelf fit en gezond tot het volgen van lessen en trainingen. Iedere deelnemer traint op eigen risico. Twijfel je of heb je vragen bij bepaalde oefeningen schroom dan niet om advies te vragen.

Wij werken met een reserveringssysteem, trainingen worden van tevoren gereserveerd via ons reserveringssysteem. Dit kan twee weken voorafgaand aan je training, tot een uur voor aanvang van de training. In overleg met ons kan hiervan worden afgeweken.

Ben je verhinderd op de voor jouw geplande tijd, vergeet dan niet je tijdslot te annuleren zodat deze tijd weer beschikbaar wordt voor 1 van jouw medesporters.

I.v.m. hygiëne stellen wij het op prijs als je voorafgaand aan het sporten je handen wilt wassen of reinigen met desinfectans, welke op verschillende plekken in de sportzaal te vinden zijn.

Tijdens het sporten is het verplicht om schone en gemakkelijk zittende kleding te dragen en gebruik te maken van een handdoek. Wanneer je deze bent vergeten kun je gebruik maken van een ‘leenexemplaar’ uit de kast in de kleedkamer. Deze kun je na gebruik in de daarvoor bestemde wasmand deponeren.

I.v.m. hygiëne worden je sportschoenen niet buiten gedragen. Op deze manier houden we onze sportschool en de materialen netjes en schoon.

Grote sporttassen, jassen en paraplu’s laat je achter in de kleedkamer. Eventueel staat er een paraplubak naast de deur bij de ingang.

Je persoonlijke en waardevolle spullen kun je opbergen in de kluisjes in de kleedkamer. Hoe klein we de kans ook achten, helaas kunnen we niet garanderen dat er niemand aan je spullen zit. Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.

Mocht je per ongeluk je persoonlijke spullen vergeten zijn mee te nemen naar huis, dan kun je deze terugvinden in de bak ‘Gevonden Voorwerpen’ in de kleedkamer.

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, prima om bereikbaar te zijn of om muziek te luisteren of bijv. een podcast, maar het wordt niet gewaardeerd als er in de fitnessruimte persoonlijke telefoongesprekken worden gevoerd. Mocht het om dringende redenen toch nodig zijn te bellen, begeef je dan naar de kleedkamer, of vraag of je gebruik kunt maken van onze keuken/ kantoorruimte.

Het is toegestaan om een afsluitbare drinkfles mee te nemen in de fitnessruimte, maar plaats deze niet op de EGYM-fitness toestellen. In de kleedkamer staat een water cooler waaruit je je flesje kunt vullen met fris en gekoeld water.

Het is niet toegestaan om etenswaren te nuttigen op de apparaten.

EGYM apparaten worden door ons geregeld schoongemaakt. Van de cardiotoestellen verwachten wij dat je deze zelf schoonmaakt na gebruik. Hiervoor kun je papier en desinfectiemiddel gebruiken welke te vinden zijn in het midden van de sportschool.

Losse materialen en de matjes dienen direct na gebruik op hun plaats teruggelegd te worden.

Om veiligheidsredenen is het voor kinderen verboden gebruik te maken van de fitnestoestellen en materialen.

Wij kunnen ons voorstellen dat je na het sporten nog even wilt uitrusten of bijpraten met mede sporters. Dat kan, er mag koffie of thee gepakt worden in de fitnessruimte. Dit kan worden genuttigd in de hiervoor speciaal gecreëerde koffiehoekjes.

Femme-Vitaal is een sportschool voor vrouwen. Bij ons staan het plezier en het sportieve element van fitness voorop. Dit betekent dat we met elkaar praten en niet over elkaar.

Het spreekt voor zich dat er een rookverbod geldt in ons hele pand.

Indien je klachten hebt, vinden wij het prettig als deze direct aan ons kenbaar en bespreekbaar worden gemaakt.

Indien je ideeën hebt vinden wij het ook fijn als je deze kenbaar maakt.